Monday, September 14, 2015

Cara Memerahkan Bibir

Cara Memerahkan Bibir - Bibir yang gelap boleh disebabkan oleh pelbagai faktor seperti aktiviti merokok, terlalu sering minum kopi dan teh, penggunakan lipstik yang tidak sesuai dengan bibir serta paparan sinar matahari yang berlebihan. Hal-hal tersebut dapat menghilangkan pelembab alami bibir sehingga berubah warna menjadi lebih gelap.

Cara Memerahkan Bibir, Untuk mendapatkan bibir yang merah semulajadi, perkara paling pertama yang wajib dilakukan adalah memastikan semua zarah kotoran, minyak dan sel kulit mati yang terkumpul di bibir sepanjang hari telah bersih sebelum anda ke tempat tidur.

Cara Memerahkan Bibir, Bersihkan bibir anda dengan menggunakan air sejuk setiap malam sebelum tidur. Hanya saja, hal ini belum cukup untuk boleh memerahkan bibir anda secara maksimum. Diperlukan cara lain untuk mempercepat usaha memerahkan bibir.

Berikut ini adalah 10 resipi asli yang boleh anda cuba untuk memerahkan warna bibir --- >>> http://www.arkansaja.com/2015/06/cara-memerahkan-bibir-secara-alami.html

No comments:

Post a Comment