Friday, December 15, 2017

Harga Tiket Jatim Park 3

Harga Tiket Jatim Park 3 - Sebagai sebuah bandar pelancongan yang selalu jadi jujukan pengembara, Batu seolah-olah tidak pernah kehabisan tarikan. Di samping mempersembahkan lawatan pelancongan berbukit, semasa batu ini dikenali sebagai Jatim Park Group. Sebelum ini, Taman Jatim 1 dan Taman Jatim 2 adalah magnet yang kuat untuk menjemput para pelancong dari pelbagai daerah berbondong-bondong ke Batu. Taman tema terbesar di jawa timur kini, kini telah membuka tempat baru iaitu Taman Jatim 3.


Jatim taman 3 tentu membawa tema yang berbeza dari Taman Jatim 1 dan 2. Taman Dino ke dalam konsep ini 3 Taman Jatim. Di dalam dibahagikan kepada pelbagai tunggangan iaitu 5 galeri dinosaur, Dino mall, ada hutan, kehidupan dengan dino dan akuarium 4 dimensi. Patung T rex adalah gergasi dan boleh bergerak, menjadi mercu tanda. Pengunjung juga boleh mempelajari nama tengan, spesies, habitat hingga makanan dinosaur.


Taman tema terbaru di batu ini, menggabungkan konsep taman dino dan teknologi. Harga Tiket Jatim Park 3 dilengkapi dengan teknologi relaksasi bertambah dimana pelawat boleh berinteraksi dengan dinosaur dalam bentuk animasi. Jadi seolah-olah dinosaur masih hidup. Kemudian terdapat juga patung lilin dinosaurus seperti yang ada di muzium taussaud thai muzium. Patung dinosaur dibuat sebagai sebenar, jadi jangan lupa membawa kamera untuk foto foto di sana.


Sumber : http://www.twitlol.com/2017/12/harga-tiket-masuk-jatim-park-3.html

No comments:

Post a Comment